duminică, 3 mai 2015

DESPRE TRANSGLUTAMINAZĂ - LIPICIUL FOLOSIT ÎN INDUSTRIA CĂRNII


Arată bine în vitrina magazinelor și vrei să cumperi o bucată de mușchi de vacă..... Însă te vei înșela amarnic. De fapt, riști să cumperi bucăți de carne și resturi adunate laolaltă printr-un lipici.
Acesta este numit transglutaminază și, deși este cunoscută în domeniul cărnii de peste 20 de ani, abia în urmă cu doi ani, în SUA, organizațiile care promovează mâncarea sănătoasă au contestat folosirea ei ca pe o formă de „lipici” pentru carnea de vită, izbucnind un scandal pe această temă.
Tot procedeul este atât de bine realizat încât nici măcar experții nu sesizează deosebirile. Cine mai vrea să pape carne? În materialul de mai jos, americanii ne prezintă tot procedeul de preparare a mușchiului de vacă, pui, porc...Poftă bună!
emoticon frown Poftă bu

Niciun comentariu: